Preskoči na glavni izbornik
Preskoči na popis proizvoda

Rasvjeta

Osvijetli dom

Pruži svojem domu novi stil i postavi ugođaj novom stropnom rasvjetom. Visilice i stropna rasvjeta osvjetljavaju blagovaonski stol, vode te kroz (tamna) predsoblja i pružaju dobar pregled prostora. Bilo da interijer krasi industrijski stil ili retro ugođaj, imamo stropno svjetlo koje će ti odgovarati.  

Pogledaj sve nove proizvode
Pogledaj sve nove proizvode

Osvijetli svoje omiljene stvari

Najjednostavniji način osvjetljavanje tvog ormara bez ometanja partnerovog sna ujutro. Svjetlo se nježno pali kad otvaraš vrata. 

Uredno složen niz uključenih ÖKENSAND podnih lampi u kutu prostorije uz krem zid i tamni drveni zid.

Drugi najbolji izvor svjetla kad si vani

Kad sunce zađe, nastavi uživati na balkonu, verandi ili u vrtu tako što ćeš odabrati različitu vanjsku rasvjetu. Toliko su ugodne da ćeš još više vremena htjeti provesti vani.

Pogledaj svu vanjsku rasvjetu
Uključena bijela ÅSKMULLER stolna lampa stoji na bijelom elementu uz gomilu knjiga i staklenu zdjelu pokraj njih.
Pogledaj svu vanjsku rasvjetu

Dobro se slaže s

Bez obzira na tvoj budžet, i dalje su ti potrebni osnovni svakodnevni dodaci koji olakšavaju život. Pregledaj pristupačne dodatke i kućni pribor.

Pogledaj sve dodatke
Pogledaj sve dodatke

Klikni i preuzmi

Narudžbe koje možeš samostalno preuzeti

Saznaj više

Dostava i odvoz

Unosimo novo, iznosimo staro

Saznaj više

Prava rasvjeta neophodna je za kreiranje prave atmosfere u domu. To je ono što kasne večere za dvoje čini savršeno romantičnima. Ili jamči da je obiteljska zabava petkom uvijek ugodan i topao događaj.

S pomoću pravih lampi i pravim postavljanjem možeš kreirati savršen osjećaj za svaki trenutak. I koju god lampu tražiš, naš širok asortiman rješenja za rasvjetu sigurno će osvijetliti tvoj dan.

Druga vrsta svjetala koja svima trebaju

Postoje različite vrste rasvjete koje odrađuju određene poslove u tvojem domu. Postoji opća rasvjeta, funkcionalna rasvjeta, ukrasno svjetlo i rasvjeta za ugođaj. Sve bi to trebalo biti, barem djelomično, prisutno u svakoj prostoriji. U praksi je to oko pet do sedam izvora svjetlosti po prostoriji. Nastavi čitati za dodatne informacije o različitim vrstama rasvjete i za što su ti potrebne.

Opća rasvjeta za opće svrhe

Opća rasvjeta ili ambijentalna rasvjeta središnji je izvor svjetlosti koji se upotrebljava za ujednačeno osvjetljivanje nekog prostora. To je osnovno svjetlo koje omogućuje da se krećeš prostorijom. Opća rasvjeta tvoja je uobičajena stropna lampa u kuhinji ili dnevnom boravku. Najbolju opću rasvjetu najčešće ćeš dobiti od većih visilica ili dužih reflektora ili stropnih traka jer želiš biti siguran/na da je cijela prostorija ujednačeno osvijetljena.

Funkcionalna rasvjeta za tvoje svakodnevne aktivnosti

Funkcionalna rasvjeta jarko je i fokusirano svjetlo koje pojačava vidljivost za određene zadatke. Namjena joj je osvijetliti određenu točku ili općenito radno područje. Na primjer, lampa za čitanje pored kreveta funkcionalna je rasvjeta koja bi trebala ispravno osvijetliti stranice tvoje knjige. Isto je s rasvjetom radne ploče u kuhinji; potrebna ti je jarka, fokusirana rasvjeta za dobru vidljivost.

Ukrasno svjetlo za naglašavanje detalja

Ukrasno svjetlo ili naglašavanje, osvjetljava i privlači pažnju na određene predmete. Najčešće je to slika, biblioteka ili omiljeni detalj u interijeru. Jednostavno postavljaš reflektore gdje želiš i usmjeravaš ih na predmet koji želiš naglasiti. To je odličan način za igru sa svjetlom i sjenom. Ako se previše oslanjaš na središnju rasvjetu, tvoja će prostorija vjerojatno izgledati dosadno. Ali upotrebom reflektora i ukrasnih svjetala, svojoj prostoriji dodaješ život i ravnotežu.

Rasvjeta za opuštanje i užitak

Rasvjeta za ugođaj služi za postizanje željene atmosfere u prostoriji. To može biti ugodno, nježno svjetlo zbog kojeg se želiš zauvijek izležavati na sofi s dekom. Ili to mogu biti svjetla u boji koja tvojoj prostoriji daju osjećaj romantike ili misterija. U ovom slučaju možeš biti kreativniji/ja, ali rasvjeta za ugođaj obično se postiže prigušivim lampama, držačima za svijeće i dekorativnom rasvjetom kao što su rasvjetni lanci.