Prejsť na hlavný obsah

IKEA sťahuje z predaja

IKEA sťahuje z trhu USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W z dôvodu nebezpečenstva popálenia a úrazu elektrickým prúdom

Spoločnosť IKEA vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí vlastnia USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W v tmavosivej farbe (číslo výrobku 50461193), aby ju prestali používať a kontaktovali spoločnosť IKEA so žiadosťou o vrátenie peňazí v plnej výške.

Bezpečnosť je pre spoločnosť IKEA najvyššou prioritou, a preto sťahujeme tmavosivú USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W z predaja. Napájací kábel sa môže poškodiť alebo zlomiť v dôsledku častého omotávania okolo nabíjačky alebo opakovaného ohýbania. Poškodený kábel môže viesť k popáleninám a úrazu elektrickým prúdom. To je dôvod, prečo tmavosivú USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W sťahujeme z trhu.

Tmavosivú USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W možno identifikovať podľa čísla modelu ICPSW5-40-1 na štítku na jej zadnej strane.

Tmavosivú USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W môžete vrátiť v ktoromkoľvek obchodnom dome IKEA, kde vám budú vrátené peniaze v plnej výške. Doklad o kúpe (pokladničný blok) nie je nutné predložiť.

Viac informácií nájdete na stránke www.IKEA.sk alebo kontaktujte bezplatnú linku IKEA na čísle 02/ 32 11 65 12.  IKEA sa ospravedlňuje za akékoľvek nepríjemnosti, ktoré môže toto stiahnutie z predaja spôsobiť. 

Tmavosivú USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W možno identifikovať podľa čísla modelu ICPSW5-40-1 na štítku na jej zadnej strane.

IKEA uverejňuje výzvu na opravu niektorých zrkadiel LETTAN z dôvodu možného uvoľnenia nástenných kovaní

IKEA uverejňuje rozšírenú výzvu na opravu niektorých zrkadiel LETTAN z dôvodu možného uvoľnenia nástenných kovaní. IKEA vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí vlastnia toto zrkadlo LETTAN, aby ho prestali používať a bezplatne si objednali náhradné nástenné kovania. 

IKEA využíva pri vývoji svojich výrobkov prísny program testovania a hodnotenia rizík, aby sa uistila, že výrobky spĺňajú všetky príslušné zákony a normy na trhoch, na ktorých sa predávajú. Napriek tomu sme si všimli, že niektoré kovania, ktorými sa upevňujú zrkadlá LETTAN na stenu, sú chybné. To následne viedlo k neočakávanému pádu niektorých zrkadiel.

V januárii 2023 vyzvala IKEA na opravu niektorých zrkadiel LETTAN z dôvodu rizika uvoľnenia nástenného kovania. Po ďalšom hĺbkovom preskúmaní situácie a ďalších kontrolách u našich dodávateľov sa ukázalo, že jeden z našich dodávateľov zrkadiel LETTAN používal vo výrobe chybné nástenné kovania dlhšiu dobu, než bola pôvodne IKEA informovaná. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli preventívne predĺžiť výzvu na kontrolu tohto výrobku, keďže bezpečnosť našich zákazníkov je pre nás prvoradá.

Súčasná výzva na opravu zrkadiel LETTAN sa týka týchto výrobkov:

  • všetky zrkadlá LETTAN s pečiatkou s dátumom pred a vrátane 2105 (rok, týždeň);
  • zrkadlá LETTAN s číslom dodávateľa 21944 a pečiatkou s dátumom pred a vrátane 2325 (rok, týždeň).

Pečiatka s dátumom a číslo dodávateľa sú na štítku na zadnej strane zrkadla LETTAN. Toto je príklad štítku s umiestnením čísla dodávateľa (21944) a pečiatky s dátumom (2152 = rok, týždeň) zvýrazneným červenou farbou.

Navštívte www.ikea.sk alebo kontaktujte IKEA na +421 232 116 512 a objednajte si požadovaný počet náhradných kovaní s číslom položky 139298/1.

IKEA sa ospravedlňuje za akékoľvek nepríjemnosti, ktoré môže táto výzva a oprava spôsobiť. 


Stiahnutie výrobku z predaja

Spoločnosť Almondy sťahuje z trhu limitované množstvo výrobku, Daim, Mandľová torta s karamelom (400 g). V koláči sa našiel kovový predmet. Výrobky sa sťahujú z trhu ako preventívne opatrenie.

Stiahnutie sa vzťahuje na výrobok spoločnosti Almondy, Daim, Mandľová torta s karamelom (400 g), zakúpený v obchodných domoch IKEA, s kódom šarže L2140 a dátumom minimálnej trvanlivosti 18. 11. 2023.

Spoločnosť Almondy vyzýva spotrebiteľov, ktorí si výrobok zakúpili, aby ho buď vrátili do obchodného domu, kde bol zakúpený, kde im budú vrátené peniaze, alebo aby kontaktovali spoločnosť Almondy cez webové stránky www.almondy.com. 

"V spoločnosti Almondy je kvalita a bezpečnosť našich výrobkov našou prioritou. Tento incident berieme veľmi vážne a ako preventívne opatrenie preto sťahujeme výrobky zakúpené v obchodných domoch IKEA s vyššie uvedeným kódom šarže. Identifikovali sme opatrenia, ktoré treba prijať, aby sa táto situácia už neopakovala", hovorí Margareta Johannesson, riaditeľka kvality v Almondy.

Spoločnosť Almondy sa ospravedlňuje za akékoľvek nepríjemnosti, ktoré môže toto stiahnutie z predaja spôsobiť. 


IKEA sťahuje z predaja otočnú stoličku ODGER v antracitovej farbe s dátumovými pečiatkami do a vrátane 2221 z dôvodu nebezpečenstva pádu zo stoličky a zranenia.

IKEA vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí vlastnia otočnú stoličku ODGER v antracitovej farbe s dátumovými pečiatkami do a vrátane 2221 , aby ju prestali používať a kontakovali spoločnosť IKEA, ktorá im vráti plnú kúpnu cenu.

Bezpečnosť zákazníkov je pre IKEA najvyššou prioritou. Preto IKEA sťahuje z predaja otočnú stoličku ODGER v antracitovej farbe s dátumovými pečiatkami do a vrátane 2221 (22 označuje rok a 21 týždeň, kedy bol výrobok vyrobený). Hrozí totiž riziko zlomenia hviezdicovej základne, v dôsledku ktorého môže osoba sediaca na stoličke spadnúť a zraniť sa.

IKEA vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí vlastnia otočnú stoličku ODGER v antracitovej farbe s dátumovými pečiatkami do a vrátane 2221 , aby ju okamžite prestali používať a odovzdali v ktoromkoľvek obchodnom dome, kde im vrátia plnú kúpnu cenu.  IKEA používa pri vývoji svojich výrobkov prísny programu testovania a hodnotenia rizík, aby sa uistila, že výrobky spĺňajú všetky príslušné zákony a normy na trhoch, na ktorých sa predávajú. Aj napriek tomu sme, bohužiaľ, dostali hlásenia, že hviezdicová základňa otočnej stoličky ODGER v antracitovej farbe s dátumovými pečiatkami do a vrátane 2221 sa môže zlomiť.

Otočnú stoličku ODGER v antracitovej farbe s dátumovými pečiatkami do a vrátane 2221 môžu zákazníci vrátiť v ktoromkoľvek obchodnom dome IKEA a dostanú späť plnú kúpnu cenu. Doklad o kúpe (pokladničný blok) nie je nutné predložiť. 

Názov a dátumovú pečiatku výrobku nájdete na spodnej strane sedadla, kde sú vyrazené.

Ako zistím, či sa toto stiahnutie výrobku z predaja týka aj mojej otočnej stoličky ODGER?
Toto stiahnutie z predaja sa vzťahuje na otočnú stoličku ODGER v antracitovej farbe s dátumovými pečiatkami do a vrátane 2221 (rrtt). Názov výrobku nájdete na spodnej strane sedadla otočnej stoličky ODGER. Pozrite si obrázky nižšie.

Viac informácií nájdete na bezplatné linke IKEA na čísle 02/48 226 111. IKEA sa ospravedlňuje za akékoľvek nepríjemnosti, ktoré môže toto stiahnutie z predaja spôsobiť. 

IKEA sťahuje z predaja kanvicu METALLISK na prípravu espressa s bezpečnostným ventilom z nehrdzavejúcej ocele

IKEA vyzýva všetkých zákazníkov, ktorí vlastnia kanvicu METALLISK na prípravu espressa na varnú dosku s objemom 0,4 l s bezpečnostným ventilom z nehrdzavejúcej ocele (číslo výrobku 703.602.25), dátumovými pečiatkami medzi 2040 a 2204 (rrtt), aby ju prestali používať a vrátili do obchodného domu IKEA, kde im budú v plnej výške vrátené peniaze.

Bezpečnosť je pre IKEA najvyššou prioritou, preto sťahujeme z predaja kanvicu METALLISK na prípravu espressa s bezpečnostným ventilom z nehrdzavejúcej ocele, dátumovými pečiatkami medzi 2040 a 2204 (rrtt), z dôvodu zvýšeného rizika prasknutia výrobku počas používania. Riziko sa zvýšilo po zmene materiálu a konštrukcie bezpečnostného ventilu, preto sú do stiahnutia z predaja zahrnuté len výrobky s bezpečnostným ventilom z nehrdzavejúcej ocele (striebornej/sivej farby). Toto stiahnutie z predaja sa nedotkne žiadnych iných výrobkov z tohto produktového radu.

Kanvicu METALLISK na prípravu espressa s bezpečnostným ventilom z nehrdzavejúcej ocele, dátumovými pečiatkami medzi 2040 a 2204 (rrtt), môžete vrátiť do ľubovoľného obchodného domu IKEA a získať plnú náhradu. Dátumovú pečiatku nájdete na spodnej strane produktu. Doklad o kúpe (pokladničný blok) nie je nutné predložiť. 

Viac informácií nájdete na stránke www.IKEA.sk alebo kontaktujte bezplatnú linku IKEA na čísle 02/48 226 111. IKEA sa ospravedlňuje za akékoľvek nepríjemnosti, ktoré môže toto stiahnutie z predaja spôsobiť.   


IKEA sťahuje z  predaja série tanierov, misiek a  hrnčekov HEROISK a TALRIKA, pretože pri nich hrozí prasknutie a  popáleniny

IKEA žiada všetkých zákazníkov, ktorí si kúpili taniere, misky a  hrnčeky HEROISK alebo TALRIKA, aby ich prestali používať a  obrátili sa na spoločnosť IKEA so žiadosťou o  vrátenie peňazí v plnej výške.

2021-05-18 6:00


IKEA sťahuje z predaja cestovný hrnček TROLIGTVIS s označením „Made in India“. Nespĺňa požiadavky.

Spoločnosť IKEA žiada všetkých zákazníkov, ktorí si kúpili cestovný hrnček TROLIGTVIS s označením „Made in India“, aby ho prestali používať. Nedávne výsledky testov ukázali, že obsah chemikálií vo výrobku môže prekračovať predpísané migračné limity. Riziko akéhokoľvek okamžitého negatívneho vplyvu na zdravie je veľmi nízke, avšak IKEA preventívne žiada všetkých zákazníkov, ktorí cestovný hrnček majú, aby ho vrátili do obchodného domu IKEA, kde im budú v plnej výške vrátené peniaze.

2020-01-15 9:00


IKEA sťahuje súpravu podbradníkov MATVRÅ

IKEA sťahuje súpravu podbradníkov MATVRÅ v červenej a modrej farbe pre riziko udusenia.

2019-09-30 8:00


IKEA sťahuje z predaja cukrovinky SÖTSAK SKUMTOPP

IKEA sťahuje z predaja cukrovinky marshmallow SÖTSAK SKUMTOPP, 180 g, pretože v zložení výrobku neboli uvedené jasné informácie o jednom z alergénov – mlieku.

2019-03-12 10:00